EERSTE KLASSE. Oostende beraadt zich over voorzitter, Gent wil Kums

EERSTE KLASSE. Oostende beraadt zich over voorzitter, Gent wil Kums

Sven Kums Foto: SV Zulte Waregem

Het WK voetbal komt eraan, maar ook in onze eigen Jupiler Pro League wordt de komende jaargang volop voorbereid. Een overzicht van het belangrijkste nieuws.

Afgelopen maanden verdween de Oostendse voorzitter Yves Lejaeghere bij KV Oostende steeds meer op de achtergrond en nu blijkt dat KVO zich verder beraadt zich over zijn rol. Toen Marc Coucke eind augustus 2013 alle aandelen van KVO van voorzitter Yves Lejaeghere opkocht, heette het dat Coucke vooral voorzitter van de raad van bestuur werd en Lejaeghere voorzitter/CEO werd, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. , die de titel CEO voor hemzelf onnodig noemt, ‘we zijn geen organisatie van 500 mensen’, Maar nu lijkt er Door de komst van sportief manager Luc ­Devroe en commercieel directeur Patrick Orlans lijkt er nog nauwelijks plaats voor Lejaeghere, die al niet meer wordt afgevaardigd naar de vergaderingen van de Profliga. Naar verluidt wil Coucke de paar resterende aandelen van Lejaeghere opkopen en is het een aflopend verhaal. (fb)


Er komt voorlopig geen hervorming van tweede klasse in een A- en een B-reeks. Voor die hervorming werd een solidariteitsbijdrage van de eersteklassers gevraagd, maar antwoord kregen de tweedeklassers naar eigen zeggen nooit. (wic)

Hein Vanhaezebrouck laat zijn invloed als nieuwe trainer bij AA Gent al gelden. De gewezen trainer van KV Kortrijk wil Sven Kums naar de Ghelamco Arena halen. De 26-jarige middenvelder ligt nog twee jaar onder contract bij Zulte Waregem. Toch zullen de Buffalo’s hem daar trachten los te weken. Beloftenaanvoerder Vercruysse tekende voor twee jaar bij Hamme. De linksachter kiest bewust voor meer speeltijd.
(lvdw, ssg)

Zulte Waregem: Mitu komt transfervrij over van de beloften van ­Lokeren. De 19-jarige Congolees is een aanvaller die voor de toekomst werd gehaald. (jcs, mmg)
 

Corrigeer