Politie verspreidt ‘scherpere’ foto’s dader aanslag Joods Museum

Foto: http://www.polfed-fedpol.be/

BRUSSEL -

Op de onscherpe beelden die het gerecht verspreidde van de man die zaterdag drie mensen doodschoot in het Joods Museum was de persoon moeilijk te herkennen. Nu heeft de federale politie twee verbeterde foto’s verspreid in de hoop nuttige tips te ontvangen.

Zo klinkt de beschrijving op de website van de federale politie:

‘De dader heeft een middelmatige lichaamsbouw, een atletisch voorkomen en verplaatst zich soepel. Hij droeg een donkere pet met een lichtkleurig logo op de linkervoorkant. Hij droeg lichtblauwe bovenkledij met een bleek logo ter hoogte van de linkerborst, een donkere broek en schoenen met bleke zolen.’

De zoektocht naar de terrorist van het Joods Museum gaat in hoog tempo voort. Het federaal parket, dat de zaak in handen heeft, gaat ervan uit dat de schietpartij zeer waarschijnlijk een terroristische aanslag was.

Bij de schietpartij kwamen een koppel Israëlische toeristen en een medewerkster van het museum om en raakte een tweede medewerker levensgevaarlijk gewond. 

De beelden die zondag werden verspreid kwamen van camera’s van het museum zelf (beelden binnen) en van een naburige handelaar (beelden op straat). Dus geen politiecamera’s. Dat heeft als gevolg dat ze, zoals de privacywet oplegt, alleen op de deur van het eigen pand gericht mogen staan.

Dinsdag werd een man opgepakt die deels beantwoordt aan het profiel van de dader, maar hij is intussen opnieuw vrijgelaten. Het federaal parket heeft namelijk verschillende van zijn terrorismedossiers in een hogere versnelling gebracht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees