Boonen pakt twee op twee na machtspurt in Ronde van België

Boonen pakt twee op twee na machtspurt in Ronde van België

Foto: PHOTOPRESS.BE

Tom Boonen heeft na de eerste ook de tweede etappe in de Ronde van België op zijn naam geschreven. Hij was na 170 kilometer tussen Lierde en Knokke-Heist de snelste in een massaspurt. Boonen klopte Gert Steegmans op de finish na een laatste krachtinspanning.

Wielrennen op Sportwereld.be

De wedstrijd werd van bij de start gekleurd door een reeks aanvallen. Onder andere veldrijder Philipp Walsleben probeerde weg te geraken. Na goed elf kilometer vormde zich de beslissende kopgroep van vier renners. Daarbij twee Belgen: Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen-Baloise) en Frédéric Amorison (Wallonie-Bruxelles). Zij kregen samen met de Duitser Sascha Weber (Veranclassic-Doltcini) en de Zwitser Marcel Aregger (IAM) een maximale voorsprong van iets minder dan vier minuten.

In het peloton trokken de troepen van Tom Boonen de kar, de winnaar van de eerste etappe. De voorsprong van de leiders slonk snel en er kwam een hergroepering in de laatste vijf kilometer, ondanks een ultieme poging van Amorison. Omega Pharma - Quick Step trok hard door en Steegmans leek lang op weg naar de zege. Boonen kwam er op 'De Wandelaar' in Knokke-Heist echter nog over en won voor de tweede keer op rij.

Uitslag:

1. Tom Boonen 3u49'33"

2. Gert Steegmans z.t.

3. Theo Bos

4. Michael Van Staeyen

5. Thor Hushovd

Bekijk de volledige uitslag

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.