Clips over Gent vallen in de prijzen op videofestival

Gent -

Twee videoclips over Gent wonnen op het Corporate Video Festival van de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen de eerste prijs. Het gaat over de clips Ghent Against Racism en Ghent in Motion. Beide clips zijn ook gemaakt door Gentse bedrijven.

Ghent Against Racism haalde het in de categorie non-profit en is een clip die in opdracht van de dienst integratie van de stad Gent gemaakt is door het Gentse jonge bedrijf The VIPfactory. In de clip, die voor een deel opgenomen is op het dak van het bibliotheeksgebouw aan het Woodrow Wilsonplein, lippen tal van Bekende Gentenaars op een nummer van de Gentse hiphopformatie Rauw en Onbesproken.

In de categorie Events ging de eerste prijs dan weer naar de clip Ghent in Motion. Die clip is op zich eigenlijk een trailer voor een groter project van het productiehuis Michael Tiger: die wil een jaar lang zoveel mogelijk Gentenaars betrekken in een verhaal waarbij hij tal van evenementen filmt, vaak met drones. Michael Tiger wil op die manier een beeld van Gent schetsen.

Ghent against racism 2013 from The VIP Factory on Vimeo.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio