Gentse actrice vertolkt hoofdrol in de film ‘Zaak: De Zutter’

Gentse actrice vertolkt hoofdrol in de film ‘Zaak: De Zutter’

De cast bestaat uit tal van bekende acteurs en verzamelde in Oedelem. Foto: mvn

Oedelem -

De Gentse actrice Katrijn Govaert vertolkt de hoofdrol in de film Zaak: De Zutter. De opnames gaan in het voorjaar van 2015 van start.

In het Schepenhuys in Oedelem is de cast voorgesteld van Zaak: De Zutter, de film naar het gelijknamige boek van schrijfster Katrien Ryserhove. De Gentse actrice Katrijn Govaert (30) sleepte de hoofdrol in de wacht en zal Julienne De Zutter vertolken, de zus van de vermoorde Hector De Zutter.

Liefst 28 vrouwen deden auditie voor de rol. ‘Katrien was ooit mijn lerares geschiedenis’, vertelt Katrijn Govaert. ‘Ik zag haar toneelstuk over de zaak en was meteen enthousiast om auditie te doen. Ik heb heel wat ervaring met theater (Ze runt onder andere haar eigen theatergezelschap Kleine Prettige Stoornis, nvdr). En momenteel speel ik een arts in het VTM-programma De Kliniek. Maar dit is mijn eerste filmrol. Ik kijk er enorm naar uit.’

De regie van de productie is in handen van Emmanuel De Coster en actrice Ingrid De Vos, bekend van films als Brussels by Night en De Behandeling. De film belicht de moord op Hector De Zutter, de vierde van de beruchte moorden van Beernem die de regio in de eerste helft van de vorige eeuw in de ban hielden. Hector wordt vertolkt door Vincenzo De Jonghe, die meespeelde in de Eén-reeks De Ridder.

Voor de overige rollen wist de film nog meer toptalenten te strikken. Bert Vannieuwenhuyse , bekend van Familie, De Kotmadam en Spoed, kruipt in de huid van Hectors broer Gusten en Tim David, van De Kavijaks en Flikken speelt Oscar Devos, de schoonbroer van de veldwachter. Kurt Defrancq en Bob De Moor, beiden rasacteurs met tal van televisierollen op hun palmares, spelen respectievelijk onderzoeksrechter Beeckman en journalist Victor De Lille. De opnames gaan in het voorjaar van 2015 van start en de première is op 7 november 2015. Wie meer te weten wil komen over het project kan nog tot en met 3 juni terecht op een tentoonstelling in het Schepenhuys. De toegang is gratis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio