Lagutin uit koers gezet na slag aan Vanmarcke

Lagutin uit koers gezet na slag aan Vanmarcke

Sep Vamarcke Foto: Belga

Na Kenny van Hummel, die donderdagochtend uit koers werd gezet omdat hij een renner duwde, beslisten de UCI-commissarissen zaterdag na de rit rond Les Lacs de l’Eau d’Heure om ook Sergey Lagutin (Rusvelo) uit koers te zetten. De 33-jarige Rus kreeg het in volle finale aan de stok met Sep Vamarcke en deelde daarbij zelfs enkele vuistslagen uit.

‘Wij hebben na de wedstrijd de beelden opgevraagd bij de televisie. Daarop is te zien dat Lagutin driemaal uithaalt en slaat naar Vamarcke. Die laatste weerde enkel de laatste slag af en deed niets verkeerd’, verduidelijkte UCI-commissaris Luc Geysen. ’Een schril contrast met wat Lagutin uitspookte. Dit kan helemaal niet en daarom restte ons niets anders dan de renner te beboeten en hem onmiddellijk uit de wedstrijd te zetten. De reden van het incident is mij ook vreemd, maar de houding van Lagutin kan sowieso niet door de beugel.’

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.