Grensoverschrijdende culinaire fietsroute mikt op bier

Grensoverschrijdende culinaire fietsroute mikt op bier

De vijf gastvrouwen van de deelnemende Vlaamse en Nederlandse horeca met de specialiteiten van het huis. Foto: vw

Essen / Kalmthout -

Spaak&Smaak is een grensoverschrijdende culinaire fietsroute die dit jaar bier centraal zet. De route van 50 km start in het Arboretum van Kalmthout.

‘De culinaire route is het resultaat van de samenwerking van een groep ondernemers’, zegt Brigitte Van den Bergh van het Arboretum. ‘Het zijn gastheren van het Grenspark, aan beide zijden van de grens met Nederland en België. Zij laten de fietsers van de route culinair genieten en vertellen het verhaal van het Grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide en de Brabantse Wal.’

Dankzij microbrouwer, Jef van Laarhoven uit Essen, kreeg traiteur Annelies haar eigen Lampetier. Gastadres De Volksabdij en restaurant de Blauwe Pauw in Ossendrecht presenteren drie soorten ambachtelijke Volksabdijbier. Teus Slagboom ontwikkelde voor gastadres Eetwinkel de Boerenmeisjes een biercocktail. Het bier is ook verwerkt in de meeste gerechten.

De route start in het Arboretum met een Kalmthoutse zoen en koffie of thee. De gastadressen zijn: Traiteur/Taverne Annelies in Essen-Hoek, Eetwinkel de Boerenmeisjes in Woensdrecht, restaurant de Blauwe Pauw in Ossendrecht en De Heusche Bollaert in Putte.

De route kost inclusief een 5-gangen menu met lokale specialiteiten 39.50 euro per persoon.

www.spaakensmaak.eu

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio