Leerlingen en personen met beperking maken kunst

© lcl

Het kunstatelier Veer-10 van De Sperwer en het Atheneum Lokeren werkten samen aan een kunstwerk. Het blijft in het Bospark staan.

lcl

Een grote boomstam met daarop allerlei kleine beeldjes staat nu aan de ingang van het Bospark. Leerlingen van het Atheneum Lokeren en een aantal andersvalide medewerkers van kunstatelier Veer-10 van De Sperwer werkten samen aan het kunstproject Boomstamboom.

‘Het is al het tweede jaar dat we dit doen, en ondertussen kennen we de medewerkers al goed’, zegt zesdejaarsleerlinge Fien Van der Slycken (17).

‘Na een tijd vergeet je dat de medewerkers een beperking hebben. Het is een leuk project, omdat je wel over andersvaliden kan leren, maar door die samenwerking krijg je een ander beeld.’

Sinds januari zaten de leerlingen en medewerkers in groepjes op donderdag twee uren samen, zowel op school als in De Sperwer. Daardoor leerden ze elkaars habitat kennen. Ook Mercedes Dhaemers (17) is opgetogen over het project. ‘Het verruimde mijn beeld, want anders kom ik eigenlijk amper in contact met personen met een beperking.’

Het resultaat van die samenwerking is de Boomstamboom. ‘De grote boom moest weg, en dit kunstproject werd er aan gekoppeld’, zegt Tom Van Daele, directeur van De Sperwer. Op de boom zijn allemaal kleine kleien beeldjes bevestigd, en op de top staat een kroon. Leerlinge Fien Van der Slycken maakte die kroon samen met medeleerlinge Mercedes Dhaemers en medewerkers Etienne en Kristof. ‘De beeldjes staan symbool voor personen waar we naar opkijken. Eerst stelden we een vriendenboekje op, met vragen over uiterlijke kenmerken onder andere, en daarna maakten we de beeldjes uit klei.’ De Boomstambooom blijft permanent staan en is te bezichtigen aan de ingang van het Bospark aan het voormalige Parkhotel.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs