Waterpolo1ste afdelingVrouwen

GZV is na jaar onderbreking opnieuw landskampioen

Gent / Eeklo -

De vrouwenploeg van de Gentse Zwemvereniging is er na een jaar onderbreking in geslaagd weer de landstitel te veroveren. In een beklijvende titelstrijd nam GZV in twee duels de maat van het Eeklose MZV.

GZV won de eerste wedstrijd bij MZV na strafworpen. Zaterdag werd in het Gentse Stropbad het tweede duel gespeeld en ook nu bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. GZV won echter met nipte 7-6 cijfers. Een tweede Gentse zege volstond voor de landstitel.

Nog meer dan GZV had MZV geen keuze. Het moest winnen om zijn titelkansen gaaf te houden en een poging van Fee Lampaert tegen de lat was alvast goed voor waarschuwing aan het Gentse adres. Maar ook Sylvie Den Blauwen keilde de bal nadien tegen de dwarsligger. MZV kon toch de score openen langs Sien Verbeke. Bij een volgende Gentse aanval ging een afgeweken bal van Charlotte Gouget binnen (1-1).

Ook halfweg bleken beide ploegen niet van elkaar te scheiden na treffers van Nona Laton (GZV) en Maud De Bruyne (MZV). In de derde periode zetten Nona en Janne Laton GZV op een 4-2 voorsprong. Lien Fiers bracht de Meetjeslanders terug in de wedstrijd, maar opnieuw Nona Laton loodste GZV naar de leiding. Lien Fiers zorgde net voor het einde van de derde periode voor 5-5.

Spanning troef in de slotperiode toen Nona Laton GZV eerst aan de leiding kon knallen, maar nadien Carlotta Robbe haar derde fout kreeg. MZV kon profiteren en stelde nog maar eens gelijk. Het was uiteindelijk Janne Laton die de winnende treffer scoorde. Een slotoffensief van MZV leverde geen resultaat op, waardoor GZV de champagne mocht ontkurken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio