Casteels definitief niet naar het WK met Rode Duivels, Bossut mag mee naar Brazilië

Casteels definitief niet naar het WK met Rode Duivels, Bossut mag mee naar Brazilië

Foto: Photo News

Koen Casteels haakt definitief af voor het WK voetbal in Brazilië. De Belgische Voetbalbond heeft op de lijst van 23 spelers de doelman van Hoffenheim vervangen door Sammy Bossut. De lijst van 23 werd gisteren vóór middernacht aan de FIFA overgemaakt met daarop de naam van Koen Casteels. Maar uit een scan die vandaag bij Casteels werd genomen bleek dat de doelman onvoldoende hersteld is van zijn scheenbeenbreuk om naar het WK te gaan. Daarop werd vandaag Sammy Bossut als vervanger van Casteels op de lijst gezet.

WK 2014 en Rode Duivels op Sportwereld.be

Casteels zal tijdens de stage in Westkapelle nog wel met de medische staf van de Rode Duivels verder revalideren maar hij behoort dus niet langer tot de WK-selectie.  De 21-jarige Casteels liep op 6 april een scheenbeenbreuk op in de competitiematch met Hoffenheim tegen Hertha BSC. Hij werd onmiddellijk geopereerd en revalideerde de afgelopen weken bij de Belgische selectie. 'De medische staf van de Rode Duivels en Koen Casteels zelf hebben er de voorbije weken echter alles aan gedaan om de doelman speelklaar te krijgen', meldt de Belgische Voetbalbond.

'De FIFA laat toe dat een speler uit de lijst van 23 enkel op basis van een medisch dossier tot 24 uur vóór de aftrap van een WK wedstrijd kan vervangen worden. De vervanger hoeft niet noodzakelijk uit de preselectie van 30 namen te komen.'

Sammy Bossut wordt dus na Courtois en Mignolet de derde doelman van de Rode Duivels. Eigenlijk is de keeper van de Rode Duivels slechts de vijfde keeper in de rangorde van Wilmots. Maar Casteels' eerste vervanger, maar vierde doelman Silvio Proto blesseerde zich in de titelmatch van Anderlecht. Daarop werd Bossut door Wilmots bij de WK-selectie geroepen. Omdat Simon Mignolet zich licht blesseerde mocht Bossut meteen debuteren in de oefeninterland tegen Luxemburg (5-1). Eigenlijk zou hij op 14 juni in het huwelijksbootje stappen met Annelore Boutens, maar het trouwfeest werd uitgesteld.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Europees Kampioenschap Kwalificatie Groep I

Vorige speeldag Volgende speeldag

Speeldag 4 -

GS W V G DS P
1 België 4 4 0 0 11/1 12
2 Rusland 4 3 1 0 15/3 9
3 Kazachstan 4 2 2 0 7/7 6
4 Schotland 4 2 2 0 4/7 6
5 Cyprus 4 1 3 0 6/5 3
6 San Marino 4 0 4 0 0/20 0