Vier dagen feest op Elsegemplein

Sinksenkermis krijgt Braziliaans tintje

Sinksenkermis krijgt Braziliaans tintje

Het feestcomité Elsegem Leeft heeft een meer dan gevuld vierdaags kermisprogramma klaar. Foto: pdv

Elsegem -

Het feestcomité Elsegem Leeft maakt zich op voor de zeventiende editie van de Sinksenkermis.

‘Ons uitgangspunt is en blijft om op het dorpsplein een volkse kermissfeer te creëren’, opent Luc Vander Meeren, voorzitter van het feestcomité Elsegem Leeft. ‘Ook dit jaar hebben we een gevarieerd aanbod waarin iedereen wel zijn of haar gading zal vinden. Uiteraard knipogen we ook naar het WK Voetbal in Brazilië, onder andere met de fuif Do Brasil. Een nieuwigheid dit jaar is het voetbalspelletje Panna Games. Dit is een wedstrijdje één tegen één op een klein veld. Bedoeling is om zoveel mogelijk doelpunten te scoren maar de speler die de bal door de benen gespeeld krijgt, is sowieso de verliezer.

De blikvanger van de Sinksenkermis blijft uiteraard ’t Spelleke van Elsegem, waarbij op een ludieke manier de draak met lokale toestanden wordt gestoken.’

De Sinksenkermis opent op vrijdagavond 6 juni met een kermisschieting en een biljarttornooi. Op zaterdag 7 juni kan je vanaf 14 uur de stapschoenen aanbinden voor een familiewandeling en om 15 uur start het Levende Kicker-tornooi. Platenruiters van eigen bodem zorgen vanaf 20 uur voor exotische sfeer op de fuif Do Brasil. Dan wordt het ook uitkijken naar het gastoptreden van De Sterries, een Elsegemse covergroep die een jaar geleden boven de doopvont werd gehouden.

Het zondagprogramma is meer dan gevuld met onder andere een openluchtmis op de Strohoeve van Willy Naessens, en aansluitend een paarden-, koetsen- en oldtimerwijding op het Elsegemplein, Panna Games en ’t Spelleke van Elsegem. Vanaf 20 uur worden andermaal de fuifnummers verwend door Birk Bauters en Vanessa Chinitor en een fuif met Malika. Afsluiter is het muzikaal vuurwerk om 23 uur.

Op maandag 9 juni om 15 uur wordt de twintigste recreatieve duatlon georganiseerd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio