Kostprijs drie miljoen euro, roeien moet mogelijk blijven

Fietsersbrug over de Watersportbaan tegen 2017

De nieuwe fietsers- en voetgangersbrug moet ongeveer ter hoogte van de ingang van de Blaarmeersen komen, dwars over het water. Foto: fvv

GENT - Tegen eind 2017 moet er een nieuwe fiets- en voetgangersbrug liggen pal over de Watersportbaan. Stad Gent zet daarvoor deze maand het licht op groen, meer dan twintig jaar nadat het plan voor het eerst ter sprake kwam. Kostprijs: 3 miljoen euro.

Het plan om een fietsersbrug te leggen over de Watersportbaan dook al voor het eerst op in het fietsbeleidsplan van 1993. De 2,3 kilometer lange waterzone wordt gezien als een belangrijke ontbrekende link in het Gentse fietsnetwerk. Fietsers en wandelaars moeten heel de Watersportbaan afrijden om ze te passeren.

De plannen voor een brug bleven twintig jaar liggen, maar worden nu vanonder het stof gehaald. Stad Gent lanceert in juli via de Vlaamse Bouwmeester een oproep aan ontwerpers om de brug te tekenen. ‘Het is een belangrijke fietsroute waar volgens tellingen meer dan drieduizend voetgangers en fietsers gebruik van gaan maken’, zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw.

Meer details over de planning, financiering en plaatsing van de nieuwe fietsersbrug in De Gentenaar van vrijdag 06 juni.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio