Ereburgemeester Marcel Imler overleden

Imler en Lutgart Simoens werden op latere leeftijd een gelukkig paar. Foto: jaa

Schoten / Edegem -

Marcel Imler is woensdag overleden. De levenspartner van radiopresentatrice Lutgart Simoens werd 86 jaar. De advocaat was 17 jaar burgemeester en erg populair. Vriend en vijand erkennen de grote betekenis van Imler voor Schoten.

Marcel Imler was het boegbeeld van de socialisten en droeg de sjerp van 1965 tot 1982. In 1976 behaalde hij 6.553 voorkeurstemmen, een stunt die zelfs Marie-Rose Morel in 2006 niet wist te evenaren. In 1983 slaagde de CVP er toch in om, onder leiding van de toen jonge notaris Tony Sebrechts, Imler van de troon te stoten. In de oppositie hield Imler het niet lang uit. Hij trok zich al na enkele maanden terug uit de politiek en verhuisde zelfs bewust uit Schoten naar Merksem om afstand te nemen.

Enige tijd na het overlijden van zijn echtgenote in 1996 vond Imler nieuw liefdesgeluk bij de bekende radiopresentatrice Lutgart Simoens, met wie hij tot zijn overlijden een gelukkig paar vormde. Ze verbleven vaak in hun appartement in Blankenberge of in haar huis in Edegem.

Lees meer in Het Nieuwsblad Antwerpen van vrijdag 06 juni.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio