Clavis Uitgeverij en Hogeschool PXL lanceren in Hasselt Willewete

Nieuw educatief centrum op abdijsite Herkenrode

Nieuw educatief centrum op abdijsite Herkenrode

Clavis Uitgeverij en Hogeschool PXL werken samen voor Willewete. Foto: rgg

Hasselt -

Clavis Uitgeverij en het departement PXL-Education lanceren een nieuw educatief centrum op de abdijsite van Herkenrode. Het is de bedoeling dat het centrum kinderen nieuwe vormen van leren aantoont. De opening is gepland op 1 oktober.

De Clavis Uitgeverij is gevestigd op de abdijsite van Herkenrode en zocht nieuwe uitdagingen voor hun beschikbare ruimtes. Het vond in Hogeschool PXL een ideale partner voor de uitbouw van het educatief centrum Willewete. Het centrum wil kinderen fascineren, leerkrachten inspireren en ouders motiveren.

‘Om taalontwikkeling en mediawijsheid te bevorderen, hebben we samen vzw Willewete opgericht’, zegt Leon Kustermans, algemeen directeur van Clavis Uitgeverij. ‘Willewete combineert boeken en nieuwe media en slaat daarmee een brug tussen taal en wetenschap, toch twee belangrijke elementen voor kinderen. Het is een uniek project dat leraren, didactici, auteurs en illustratoren verenigt.’

In de eerste plaats richt het nieuwe centrum zich op kinderen van 4 tot 14 jaar. Schoolklassen komen er op bezoek voor een hele of halve dag. Tijdens het weekend zijn er creatieve activiteiten rond kinderboeken, zoals voorleesuurtjes en knutselworkshops. Het centrum organiseert ook navorming voor leraren. Willewete wil kinderen betoveren met boeken en nieuwe media en leraren en ouders stimuleren om hetzelfde te doen.

Nieuwe media

Voor Hogeschool PXL is deze samenwerking interessant om hun studenten van de lerarenopleiding een extra mogelijkheid te geven. ‘Door deze samenwerking kunnen we goede studenten opleiden in een bredere context’, zegt Marc Hermans, departementshoofd PXL-Education. ‘Ze moeten niet enkel leren vanuit een klaslokaal, maar ‘out of the box’ denken. Deze locatie is uniek als stageplaats. Ook voor onze leraren is dit nuttig. Dit is een mooi project met een privéonderneming.’ Ben Lambrechts, algemeen directeur Hogeschool PXL, ziet vooral opportuniteiten in de nieuwe media. ‘Binnen de hogeschool vinden we het gebruik van ICT en nieuwe media heel belangrijk. Door deze samenwerking kunnen we jongeren warm maken voor nieuwe media, taal en erfgoed.’

Het nieuwe educatief centrum opent de deuren op 1 oktober. Inschrijven kan vanaf nu. Het eerste jaar wordt er gewerkt rond het thema ‘De Zolder’. www.willewete.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio