Tom Van Asbroeck ook in slotetappe tweede in Boucle de la Mayenne

Tom Van Asbroeck ook in slotetappe tweede in Boucle de la Mayenne

Foto: foto Marc Van hecke

De 32-jarige Fransman Yohann Gène (Europcar) heeft zondag de slotetappe in de 40e editie van de Boucle de la Mayenne (cat. 2.1) gewonnen. Hij was na 172 kilometer van Le Horps naar Laval de snelste in een massasprint. Hij bleef onze landgenoten Tom Van Asbroeck, zaterdag ook al tweede, en Roy Jans voor. De eindzege van de 27-jarige Fransman Stéphane Rossetto (Bigmat-Auber 93) kwam niet meer in gevaar.

Al na enkele kilometers in de wedstrijd ontstond een vroege vlucht met daarin zeven renners: Johan Le Bon, Anthony Delaplace, Florian Vachon, Jimmy Engoulvent, Evaldas Siskevicius, Florian Sénéchal en Simone Antonini. Heel veel voorsprong kreeg het zevental evenwel niet van de ploegen Roubaix Lille Métropole en Bigmat, die het peloton aanvoerden.

Met nog 35 kilometer te gaan werden de koplopers gegrepen door het peloton. Anthony Geslin probeerde het nog met een late uitval, maar uiteindelijk werd ook hij weer ingehaald. Topsport Vlaanderen lanceerde de massasprint voor Van Asbroeck, maar het was Yohann Gène de overwinning wegkaapte.

In de eindstand heeft Rossetto zeven seconden voor op zijn landgenoot Brice Feillu en elf de Nederlander Mike Teunissen. Tom Van Asbroeck is eerste Belg met een zesde plaats op 25 seconden van de winnaar. Kevin Seeldraeyers eindigde op een tiende stek. .

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.