Leerlingen atheneum ontwerpen wandeling in gemeente

Spandoek kondigt al herdenking WO I aan

Spandoek kondigt al herdenking WO I aan

Het grote spandoek is al klaar. Foto: zvd

Zelzate -

De gemeente zette samen met haar culturele raad en de heemkundige kring een uitgebreid programma op poten voor de herdenking van de aanvang van de Eerste Wereldoorlog, honderd jaar geleden.

Blikvangers worden alvast de ontvangst van ‘De Groote Tocht’ die op 15 augustus de gemeente aandoet, een academische zitting over het Belgische leger en in oktober een grote tentoonstelling over Wereldoorlog I in het gemeentehuis.

De leerlingen van het Koninklijk Atheneum hebben een wandeling door de gemeente uitgewerkt die een twaalftal ‘relicten’ uit deze oorlog aandoet. Dat zijn onder meer hun eigen school die tijdens de bezetting dienst deed al logement voor Duitse soldaten. Maar ook de plek waar nu het warenhuis Colruyt staat, was ooit een mouterij van een burgerfamilie waar koning Albert 1 de staf van het Belgische leger ontmoette.

Bij deze wandeling komt een brochure en op de 12 gebouwen uit de wandeling komt een qr-code zodat met een smartphone kan geluisterd worden naar ingesproken uitleg.

Vanaf nu hangt al een grote spandoek aan de gevel van het gemeentehuis om de activiteiten aan te kondigen. Zowel voor de foto op deze banner als de foto's in de brochure kon men een beroep doen op een verzamelaar van oude kaarten en foto's van de gemeente. En net deze ontlener, Zelzatenaar Achiel De Windt is onlangs honderd jaar geworden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio