GETEST. Braziliaans bruin in een half uurtje

© *

Vanaf donderdagavond roepen we van 'Braziiiil' en dansen we met sambaballen. En omdat melkwitte beentjes niet samengaan met de latinovibe, gingen we aan de slag met zelfbruiner en spraytan.

tib, rdm

Spray it!

De makkelijkste manier om een bruin tintje te krijgen zonder dat je er huidkanker en rimpels voor moet riskeren, is een spraytan. Om elf uur 's ochtends heb ik een afspraak met de verdelers van Vani-T (spreek uit: vanity), een nieuw gamma zelfbruinproducten dat in schoonheidssalons wordt gebruikt. Een kwartier later sta ik in mijn onderbroek in een halfopen tentje en wordt er met een omgekeerde stofzuiger een laagje bruin op mijn bleke lichaam gesprayd. Om half twaalf ben ik zo bruin dat ik vrees van straat geplukt te worden voor 'de make-under'. Gelukkig is dat overdreven bruin maar een laagje bronzer, bedoeld om aan te geven waar de spray zijn werk doet. Na zes uur mag ik dat laagje afspoelen, maar ik hou het maar drie uur vol- tegen dan heeft mijn lief me genoeg uitgelachen en begint het spul wat vettig aan te voelen. Sommige samenstellingen van het product mag je na één uur al afwassen: het lijkt een aanrader.

Nadat de bronzer is afgewassen, hou ik een mooi kleurtje over, eentje van het soort dat vraagt om korte rokjes. Mijn huid is zacht door de aloë vera in de producten en ik zie nergens strepen, zelfs niet onder mijn oksels. Die teint blijft ongeveer veertien dagen en vervaagt het eerst in je gezicht, aan je voeten en je handen. Om de kleur zo lang mogelijk te houden, kan je best niet scrubben, deppen in plaats van wrijven met je handdoek en ph-neutrale douchegel te gebruiken. Wie nog langer bruin wil blijven, kan de producten van het gamma aankopen om thuis de boel een beetje bij te werken.

Spraytan Vani-T, getest in de Sonar Pop-Upstore, nog tot eind augustus in de Nieuwe Gaanderij, Huidevetterstraat 38-40, pand 69, 2000 Antwerpen. Voor meer info over salons en verkooppunten: www.vani-t.be of (0)50 321-582

(tib)

Zelf doen

Drie dagen na elkaar smeren, twee weken lang bruin. Dat belooft het Sublime Bronze Zelfbruinend Serum van L’Oréal Paris Dit zelfbruinend serum voor lichaam en gezicht belooft een vakantiebruin tintje dat langer houdt dan dat van concurrenten in het beautyrek. De serumtextuur smeert fijn, minder dik dan een crème, maar ook niet koud en kleverig als een zelfbruinende gel. Egaal uit te smeren en dringt heel snel in de huid. Vijf minuten na het smeren, voelt die al weer zijdezacht aan. In een handige, glazen pompflacon die je gemakkelijk bedient, ook al zitten je handen tijdens het smeren onder de zelfbruiner.

Bij het aanbrengen ruikt ie naar een lekkere zonnecrème, en dat zorgt meteen voor vakantiegevoel in de badkamer. Mijn vriend, figuurlijk allergisch voor de geur van self tan, heeft niets in de gaten als ik hem even na het smeren innig omhels. Na een paar uurtjes inwerken, is ie er wel, de typische zelfbruinergeur. Maar dat valt helaas niet te vermijden, want: geen geurtje, geen kleurtje.

Het zelfbruinend serum geeft je huid meteen na het smeren al een subtiel kleurtje en dito glans. Als de DHA (dihydroxyaceton, de actieve, zelfbruinende stof in self tanners) na enkele uurtjes haar werk doet, sta ik versteld van het resultaat: mijn lichaam is natuurlijk en egaal gebruind, geen onflatterende veeg of streep te zien. Ik smeer dit serum wel maar twee opeenvolgende dagen, want ik wil niet van Sneeuwwitje naar Snookie gaan. Twee laagjes volstaan voor een geloofwaardig zomertintje.

Sublime Bronze Zelfbruinend Serum van L’Oréal Paris, 17,99 euro (100 ml) in de supermarkt of bij de drogist.

(rdm)

Van Brazilië naar Ibiza

De geconcentreerde zelfbruiner 'A Week in Ibiza Face' van Lancaster combineert het zelfbruinende DHA met melanine, om de natuurlijke bruining van de huid na te bootsen en sneller en egaler te bruinen. De luchtige, karamelkleurige fluide laat zich gemakkelijk en gelijkmatig uitsmeren. Mijn huid voelt meteen gehydrateerd. Ook de geur is heerlijk: een exotisch parfum van zonnecrème met kokosnoot en vanille. Kan iemand mij een caipirinha met papieren parasolletje brengen, alsjeblieft?

ls vriendinnen me vragen waar ik dat mooie kleurtje vandaan heb, kan ik hen – heel eerlijk – ‘Oh, weekje Ibiza’ toewuiven. En dat is nog geloofwaardig ook: het lijkt alsof ik er een luilekkere strandvakantie heb opzitten, en dat al na twee keer smeren. Mijn teint is egaal, natuurlijk en zelfs in de verste verte ontwaar ik geen spoortje oranje. Het extract van kokosvrucht hydrateert en dat is een leuke extra, want DHA kan de huid uitdrogen.

Self Tanning Concentrate A Week in Ibiza Face van Lancaster, 36,95 euro (30 ml), in de parfumerie

(rdm)

Meer lifestyle

Hoofdpunten

Video

Keuze van de redactie