Geen parking aan Ghelamco Arena bij WK-uitzending

Het WK in de Ghelamco Arena: 17.000 supporters, 0 parkeerplaatsen

Het WK in de Ghelamco Arena: 17.000 supporters, 0 parkeerplaatsen

Foto: fvv

GENT - De Ghelamco Arena ontvangt dinsdag 17.000 supporters van de Rode Duivels voor de uitzending van de wedstrijd tegen Algerije. Om een verkeersinfarct in de omgeving van het stadion te vermijden roept de organisatie met aandrang op de wagen thuis te laten.

Het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië kan wel eens het WK van de verkeersproblemen worden. De afgelopen dagen lag in São Paulo het openbaar vervoer plat en ook op twee luchthavens van Rio weigerde een deel van het personeel te werken. De gevolgen voor het wegverkeer waren ronduit dramatisch.

Gent is Rio of São Paulo niet maar ook rond de Ghelamco Arena dreigt een verkeersinfarct als supporters van de Rode Duivels zich dinsdag met de wagen naar het stadion begeven. Om 18 uur wordt daar, op een scherm zo groot als twee tennisvelden, de wedstrijd België-Algerije uitgezonden. Verwachte opkomst: 17.000 supporters. Aantal beschikbare parkeerplaatsen voor supporters: 0 (nul).

‘Voor wedstrijden van AA Gent kunnen supporters gebruikmaken van de parkings van omliggende bedrijven. Maar België-Algerije wordt gespeeld op een moment (18 uur) dat die bedrijven hun parkeerplaatsen zelf nodig hebben’, zegt Dirk Piens van AA Gent. 

Lees het volledige artikel in De Gentenaar van vrijdag 13 juni.

Bekijk hier waar u de Duivels in uw gemeente kan aanmoedigen op groot scherm

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.