Van zeven jaar cel naar vrijspraak voor moordpoging op ‘Chaussée d’Amour’

Sint-Truiden -

Het hof van beroep heeft Gyuray A. (25) uit Herstal vrijgesproken voor een schietpartij op de ‘Chaussée d’Amour’ in Sint-Truiden. Het hof aanvaardde dat hij uit wettige zelfverdediging gevuurd had. De Bulgaar was in verzet gegaan tegen zijn veroordeling bij verstek tot zeven jaar cel voor poging tot moord.

De feiten speelden zich in de nacht van 25 op 26 juni 2012 af en kaderden in een oorlog tussen de uitbaters van de prostitutiebars aan de Luikersteenweg. Een zekere Ocak, wiens twee bars op politiebevel waren gesloten, wilde de bars van de broers Cuma en Ayhan T. overnemen. Hij stuurde de Bulgaren die zijn security regelden, onder wie Gyuray A., op hen af.

Volgens Cuma T. bedreigden en intimideerden de Bulgaren zijn diensters om voor hen te komen werken. Een week voor de feiten gingen de broers hun beklag doen bij Ocak in zijn bar The Lobby, maar dat eindigde in een knokpartij.

Anderhalf uur voor de schietpartij werd Cuma T. klem gereden door de Bulgaren en bedreigd. Hij trok vervolgens met zijn broer en enkele vrienden gewapend naar The Lobby. Gyuray A. zag hen via de bewakingscamera’s toekomen en ging samen met twee kompanen naar de keuken, waar ze een wapen uit de kluis haalden. De groep rond de broers opende meteen het vuur. Terwijl de twee anderen naar de bar vluchtten, beantwoordde Gyuray A. de schoten.

Het hof aanvaardde dat hij uit wettige zelfverdediging gevuurd had. Bij de schietpartij vielen uiteindelijk geen gewonden. De broers T. en nog een derde werden intussen definitief veroordeeld voor poging tot moord op Gyuray A. en zijn vrienden.

Corrigeer

NIEUWS