Laatste stuk van fietsostrade Lint-Lier is klaar in oktober

Lint / Lier -

De gemeente Lint is begin deze maand begonnen met de aanleg van het laatste stuk fietsostrade tussen Lint en Lier. Het einde van de werken is voorzien in oktober.

De fietsostrade volgt de spoorlijn en vormt een veilige, comfortabele en snelle verbinding tussen de stations van Kontich en Lier. Het fietspad zal in Kontich ook aansluiten op de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. De totale kost van het project wordt geraamd op 644.000 euro. Dankzij het Fietsfonds kan de gemeente beroep doen op 40% subsidies van de provincie Antwerpen en 40% van de Vlaamse overheid. De gemeente Lint draagt zelf 128.766,34 euro bij.

De aanleg van de fietsostrade stond al een tijdje in de stelling, maar liep steeds vertraging op. ‘Langs de spoorlijn bleken seinkabels te zijn ingegraven’, legt schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Verbeeck (N-VA) uit. ‘Het opnieuw verleggen van die kabels zorgde voor heel wat vertraging en extra kosten.’

Met de aanleg van het fietspad tussen de Veldstraat en het station van Kontich 13 wordt de laatste ontbrekende schakel van de fietsostrade Lint-Lier gerealiseerd. Er worden drie op- en afritten voorzien ter hoogte van de Molenstraat, de Nieuwsstraat en het Tarweblok. De aannemer start met een aantal voorbereidende werken. Na het bouwverlof volgt dan de effectieve aanleg van het fietspad.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio