Petitie voor nieuw stadion Eendracht achter Colruyt

Petitie voor nieuw stadion Eendracht achter Colruyt

Foto: lds

Aalst -

Eendracht Aalst-supporters hebben een petitie gestart om een nieuw stadion te bouwen op het domein achter de Colruyt.

Ze lanceren dit voorstel als reactie op het stadsbestuur, dat vrijdag besliste om de daartoe voorbestemde terreinen in Erembodegem toch aan een ander te verkopen.

De toekomst van Eendracht Aalst lijkt hierdoor in het gedrang te komen, dus zoeken supporters zelf naar alternatieven. Het terrein achter de Colruyt komt via de petitie nu duidelijk in het vizier.

‘In het huidig stadion is er geen verbetering mogelijk voor de komende tien jaar’, staat te lezen op Facebook. ‘Het terrein achter de Colruyt is natuurgebied, maar dat kan herbestemd worden met genoeg politieke druk en een beetje inspanning. Geen uitvluchten meer.’

Het prototype voor een stadion achter de Colruyt werd jaren geleden al getekend door Maarten Delmotte. Een voetbaltempel met 11.600 plaatsen, 3600 staanplaatsen, 400 business-seats, 20 sky-boxen en 40 rolstoelplaatsen. De simulatie circuleert nu weer op de sociale media. Of dit effectief een haalbare kaart is, is twijfelachtig. Het parkgebied zou in dat geval inderdaad herbestemd moeten worden naar recreatiegrond.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA): ‘We voeren een locatie- en haalbaarheidsstudie uit voor het nieuw stadion, daaruit zal blijken wat kan en niet. We laten Eendracht hoe dan ook niet vallen.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio