Jaar rijverbod voor dodelijk motorongeval

Wijnegem -

De Antwerpse politierechter heeft Morad A. (25) uit Antwerpen veroordeeld voor het ongeval waarbij motorrijder Louis D.V. (48) uit Brasschaat om het leven kwam. Hij kreeg drie maanden cel met uitstel, 4.500 euro boete en een jaar rijverbod, waarvan zes maanden effectief.

Het ongeval gebeurde op 26 juni 2012 op de Deurnesteenweg in Wijnegem. Morad A. wilde zonder zijn richtingaanwijzer te gebruiken tankstation Maes opdraaien. Het kwam daarbij tot een aanrijding met een motorrijder die uit de tegenovergestelde richting kwam. Louis D.V. kwam zwaar ten val en bezweek aan zijn verwondingen.

De fout voor het ongeval ligt volgens de politierechter volledig bij de beklaagde. Hij had in gemeend dat hij nog snel en zonder gevaar kon afdraaien, ook al kwam het slachtoffer al aanrijden. De rechter hield wel rekening met het blanco strafblad van Morad A. en het feit dat hij geen gevaarlijk of roekeloos bestuurder is.

De echtgenote, dochter, zussen en broers van het slachtoffer kregen 31.000 euro aan schadevergoedingen toegekend, maar dat totaal kan nog verder oplopen, omdat een aantal bedragen provisioneel zijn.

Corrigeer

NIEUWS