Pullmaflex viert 45-jarig jubileum met friet en recordomzet

Pullmaflex viert 45-jarig jubileum met friet en recordomzet

De Amerikaanse bazen kwamen in Wevelgem een frietje steken. Foto: dvk

Wevelgem -

Pullmaflex, dat in Wevelgem vering maakt voor autozetels, bestaat 45 jaar en is 20 jaar in handen van een Amerikaanse holding. Dat is vorige week gevierd met friet én de bekendmaking van een recordomzet.

Pullmaflex, de Wevelgemse specialist in metalen vering voor autozetels, bestaat is twintig jaar in handen van de Amerikaanse international Leggett & Platt (L&P). Dat werd afgelopen donderdag samen met de Amerikaanse eigenaars gevierd. Werknemers aten samen met de directie een frietje en dronken een glas op een toekomst die er goed uitziet: Pullmaflex stevent dit jaar af op een recordomzet van 36 miljoen euro.

‘Twintig jaar geleden wilde L&P uitbreiden en een concurrent worden van Pullmaflex. Maar uiteindelijk werd het een overname van het bedrijf. Ik denk dat iedereen daar nu erg tevreden over is’, aldus senior vice-president Jack Crusa.

De autoafdeling draaide twintig jaar geleden amper 10 miljoen dollar omzet, nu heeft de afdeling wereldwijd zestien ondernemingen, goed voor een omzet van 700 miljoen dollar. Pullmaflex zelf had in 1994 een omzet van 13 miljoen euro, twintig jaar later wordt dat dus 36 miljoen. ‘Wij zijn erg optimistisch over de komende jaren’, aldus Crusa.

Tien vacatures

Het grootste probleem is het invullen van vacatures, zegt de plaatselijke directeur Stefaan Deceuninck. Pullmaflex telt nu 170 medewerkers en zoekt nog een tiental technisch geschoolde mensen. ‘Dit is een innovatieve sector, we ontwikkelden bijvoorbeeld zelf de massageveringen die nu in de nieuwe Citroën C4 zitten’, aldus een trotse directeur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio