Cercle Brugge heeft nieuwe algemeen directeur

De 37-jarige Peter-Jan Matthijs wordt vanaf 1 september de nieuwe algemeen directeur van Cercle Brugge. Hij volgt Yvan Vandamme op. Dat maakte de vereniging maandag bekend.
"Matthijs beantwoordt het beste aan het profiel dat de Vereniging voorop had gesteld en hij werd ook door het HR-bureau Hudson als sterkste kandidaat naar voor geschoven", klinkt het. "Matthijs wordt algemeen directeur op een cruciaal moment, want de structuur en de werking van Cercle Brugge veranderen ingrijpend nu de beslissing is genomen om van een vzw naar een cvba (coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) over te gaan. In nauw overleg met het bestuur en met de technische en commerciële staf zal Peter-Jan meewerken aan de verdere uitbouw van de Vereniging."
Momenteel is Matthijs nog actief bij "The Berlitz Schools of Languages", waar hij optreedt als regionaal directeur "Sales en Marketing Europe". Hij is ook rechter in Sociale Zaken in Kortrijk-Ieper-Veurne.
De nieuwe algemeen directeur van Cercle heeft zelf ook een voetbalverleden. Hij speelde tot zijn 17e achtereenvolgens bij de jeugd van Racing Jet Brussel en RWDM (toen nog eerste klasse). Nadien voetbalde hij in bevordering bij Eendracht Hekelgem en VK Liedekerke.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.