Al-Shabaab slaat opnieuw toe in Kenia, zeker acht doden

Al-Shabaab slaat opnieuw toe in Kenia, zeker acht doden

Slachtoffers van de aanval in de buurt van Lamu worden verzameld. Foto: AFP

Aan de Keniaanse kust zijn bij een aanval van islamitische terroristen verschillende slachtoffers gevallen. Volgens al-Shabaab, dat de aanslag opeiste, vielen er zelfs twintig doden. Het is al de tweede zware aanval van de organisatie in de regio in een paar dagen tijd.

Volgens het plaatselijke Rode Kruis zijn bij een aanval in de regio Poromoko zeker acht doden gevallen. Er zouden onder andere verschillende huizen in brand gestoken zijn. Volgens de plaatselijke krant Daily Nation kwamen zeker vijftien mensen om.

De moslimterroristen van het Somalische al-Shabaab eisten de aanslag ondertussen op. Volgens hen vielen er zeker 20 slachtoffers. De organisatie, die een liet ook weten nog aanslagen te plannen in de nabije toekomst. Al-Shabaab heeft zich op Kenia gericht sinds het land troepen stuurden om de organisatie in Somalië te bestrijden.

Poromoko ligt niet ver van het stadje Mpeketoni, waar al-Shabaab zondag vijftig mensen ombracht bij een aanval. In het dorp - nabij het Keniaanse vakantie-eiland en toeristische trekpleister Lamu - gingen moslimstrijders van huis tot huis. Als de bewoners geen vers uit de Koran konden opzeggen, was hun lot bezegeld.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees