Santambrogio erkent dan toch dopinggebruik

Santambrogio erkent dan toch dopinggebruik

Foto: EPA

Mauro Santambrogio heeft na zijn positieve dopingplas tijdens de Ronde van Italië 2013 eindelijk schuld erkend. Hij deed dat tegenover de recent opgerichte onafhankelijke hervormingscommissie van de Internationale Wielerunie UCI, zo meldt Gazzetta dello Sport.

Santambrogio testte vorig jaar in mei positief op epo tijdens de laatste week van de Giro, waarin hij nota bene een rit won. Amper enkele dagen eerder was ook zijn toenmalige ploegmaat bij Vini Fantini-Selle Italia Danilo Di Luca betrapt.

Volgens Gazzetta dello Sport kijkt de 29-jarige Santambrogio tegen een schorsing van achttien maanden aan.

In oktober zorgde de Italiaan nog voor paniek bij zijn vrienden en volgers op Twitter door ‘Addio Mondo’ (vaarwel wereld) te posten. Een drama kon echter worden vermeden en volgens naasten van de Italiaanse renner heeft hij de draad weer opgepikt. Santambrogio zou nu deeltijds als bakker werken en een team zoeken dat hem kan helpen bij een comeback wanneer zijn schorsing op 2 november afloopt

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.