Rusland-Zuid-Korea: wat hebben we geleerd?

Rusland-Zuid-Korea: wat hebben we geleerd?

Teleurstelling bij de Koreanan Foto: AP

Rusland en Zuid-Korea maakten er niet bepaald een pot topvoetbal van en speelden 1-1 gelijk. De Rode Duivels spelen nog tegen beide ploegen, te beginnen zondag tegen Rusland. De wedstrijd gemist? Een overzicht van de opportuniteiten voor de mannen van Wilmots.

1. Akinfeev is niet zeker

De Russische doelman is geen zeker sluitstuk. Ervaren als hij is pakte hij geen bal klemvast en bokste hij perfect houdbare ballen weg. Bij het tegendoelpunt leken zijn handschoenen ingesmeerd met zeep. Een doelman zonder vertrouwen dus, vreemd voor iemand met zo'n ervaring. Mogelijk vliegt hij na deze wanprestatie naar de bank, want zijn plaats tussen de palen stond al ter discussie.

2. De Zuid-Koreanen komen niet van overal

'We kennen ze niet, maar ze zullen een enorme conditie hebben.' Hoe vaak hebben we dat niet gehoord over de Zuid-Koreanen. Wel, sloeg me dat tegen. De conditie van de Aziaten was duidelijk niet die van 1998, toen ze de Rode Duivels door hun energieke optreden in verlegenheid brachten.

3. Deze teams zijn te pakken

Rusland kan redelijk verdedigen -we rekenen Akinfeev even niet mee-, maar de Rode Duivels moeten in staat zijn deze gordel te doorboren. Aanvallend was het erg matig en was het vooral hopen op een zeldzame flits. De invalbeurt van Kerzhakov bracht meer gevaar. Als hij speelt, is hij iemand om in de gaten te houden. Zuid-Korea wil wel, maar is ook niet meer de ploeg die in 2002 de wereld verbaasde. Son is hun beste voetballer, maar als we hem kunnen lamleggen zitten we in een zetel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Europees Kampioenschap Kwalificatie Groep I

Vorige speeldag Volgende speeldag

Speeldag 4 -

GS W V G DS P
1 België 4 4 0 0 11/1 12
2 Rusland 4 3 1 0 15/3 9
3 Kazachstan 4 2 2 0 7/7 6
4 Schotland 4 2 2 0 4/7 6
5 Cyprus 4 1 3 0 6/5 3
6 San Marino 4 0 4 0 0/20 0