Hele weekend problemen verwacht door werken op Antwerpse ring naar Gent

Antwerpen -

Wie komend weekend vanuit Antwerpen met de wagen naar Gent wil, zal onderweg allicht de nodige verkeershinder ondervinden. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert van vrijdagavond 20 uur tot zondagnacht onderhoudswerken uit aan de Antwerpse ring richting Gent, tussen de Kennedytunnel en Antwerpen-West. Sommige opritten zijn afgesloten en op de ring zelf beschikt het verkeer slechts over één rijstrook. Ook verderop, op de E17 aan het complex Kruibeke, zijn overigens nog tot zaterdagochtend werken aan de gang.

Volgens AWV is het wegdek van de Antwerpse ring en E17 op Linkeroever in slechte staat en dringend aan vervanging toe. AWV wil de werken de klok rond laten uitvoeren zodat alles tegen zondagavond afgerond raakt. Maar hoewel de werken dus volledig binnen het weekend vallen, zal er allicht toch heel wat hinder zijn. De opritten richting Gent vanaf de Bolivartunnel, Kolonel Silvertoplaan, Jan De Voslei en van de A12 vanuit Brussel moeten immers tijdelijk worden afgesloten en op de ring wordt nog voor de Kennedytunnel het verkeer over één rijstrook gestuurd.

Omrijden kan best via het complex Borgerhout, vanwaar men de ring richting Gent wel gewoon kan oprijden. Ook de afrit Linkeroever net na de Kennedytunnel blijft open, maar de daaropvolgende afrit, die naar de E34/N49 richting Zelzate, gaat dan weer dicht. Hier loopt de omleiding langs het knooppunt Kruibeke op de E17.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S