Mode & Beauty

Studente met cellulitis wordt internethit

Studente met cellulitis wordt internethit

Foto: Today

De Amerikaanse Victoria Erickson (19) weet wat ze wil: eerst was dat een leven zonder cellulitis dankzij fotoshop, nu is dat vooral zichzelf zijn. Eén toevallige foto deed haar inzien dat onvolmaaktheden geen leven mogen bepalen.

De 19-jarige Victoria Erickson studeert journalistiek aan de Universiteit van Iowa. Nietsvermoedend werd ze door de professionele fotograaf Atiim Jones gekiekt terwijl ze tijdens een regenbui op straat wandelde met een vriendin. Maar toen het meisje de bewuste foto zelf zag, was ze teleurgesteld omdat duidelijk te zien is dat ze cellulitis heeft ter hoogte van haar knieën.

Ze schaamde zich rot omdat de fotograaf de foto onbewerkt op Facebook plaatste. ‘Ik ben het zo gewend om mijn foto’s te fotoshoppen. Ik vroeg me echt af waarom hij dat niet had gedaan. En plots besefte ik dat ik overdreef. Ik vroeg mezelf af waarom een bewerkt lichaam het nieuwe normaal is’, zegt ze in de Today Show op de Amerikaanse zender NBC.

Meer nog: dit voorval inspireerde haar om een blogpost te schrijven op haar site ‘The Manifest Station’ waarin ze vertelt dat ze haar onvolmaaktheden leerde te appreciëren. ‘Ik ben niet dat schattige, blonde meisje links op de foto. Ik ben het rechtse meisje met cellulitis. Toen ik de foto voor het eerst zag, zag ik dat ik gelukkig was. Maar ik stelde in vraag waarom ik blij was, want ik zag er dik uit’, zo begint haar post.

Uiteindelijk maakte ze de keuze om zichzelf in een positief licht te zien. ‘Ik ben 19 en ik heb er genoeg van. Ik wil niet langer dat mijn uiterlijk en allerlei vooroordelen een negatief effect hebben op mijn geluksgevoel. Ik besloot dat deze foto iets moois in beeld bracht, namelijk plezier en oprechte vriendschap en ik deelde de foto. Dat deed ik omdat ik geen energie meer heb en wil hebben om mezelf naar beneden te halen. Het is ook niet belangrijk, dus ik hoop dat dit een stimulans is om er hetzelfde over te denken’, schreef ze.

Victoria’s blogpost werd een internethit, waardoor het meisje haar verhaal live mocht doen in de populaire Today Show. Bekijk hieronder het interview.

 

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

Externe links
Corrigeer