Moeder vergiftigde zoontje om meer blogbezoekers te krijgen

Moeder vergiftigde zoontje om meer blogbezoekers te krijgen

Lacey Spears met haar zoontje Garnett-Paul Foto: blog lacey spears

Een 26-jarige vrouw uit New York wordt ervan beschuldigd haar zoontje te hebben vergiftigd om de bezoekcijfers van haar blog, waar ze ‘verslag’ uitbracht van de ziekte van haar zoon, de hoogte in te duwen.

Het zoontje van de vrouw, Garnett-Paul, was al sinds zijn geboorte onophoudelijk ziek. Zo moest hij in allerijl naar het ziekenhuis gebracht worden toen hij amper 5 dagen oud was. De jongen had een infectie aan zijn oren, koorts en een bloedneus. Toen Garnett-Paul 9 maanden oud was, kreeg de jongen een voedingssonde ingebracht.

Elke dag dat Garnett-Paul ziek was, werd uitvoerig beschreven op de blog van moeder Lacey Spears. Het hartverscheurende gevecht van moeder en zoon tegen de vele ziektes werd door steeds meer mensen gevolgd via het internet.

Nu blijkt dat de vrouw waarschijnlijk zélf haar zoontje telkens vergiftigd heeft om zo steeds meer en vaker dingen op haar blog te kunnen zetten met de bedoeling zoveel mogelijk volgers te hebben. Dat ging zelfs zo ver dat de jongen intussen overleden is: vijf dagen nadat Garnett-Paul voor de 23e keer werd opgenomen in het ziekenhuis, stierf hij.

Overdosis zout

Lacey Spears werd intussen aangehouden en beschuldigd van doodslag op haar 5-jarige zoon. De vrouw wordt ervan verdacht haar zoontje, niet met de bedoeling om hem te doden, een overdosis zout te hebben toegediend die hem uiteindelijk fataal werd. De artsen die de jongen onderzocht hebben, zeggen dat de kleuter zo’n hoge dosis natrium niet zelf kan hebben aangemaakt.

Münchausen by proxy-syndroom

Onderzoekers vermoeden dat Spears aan het Munchausen By Proxy-syndroom lijdt; een psychiatrische ziekte waarbij iemand herhaaldelijk medische hulp zoekt voor al dan niet bewust geveinsde ziektes, om zo aandacht van artsen en andere mensen te krijgen.

Corrigeer

NIEUWS