75-jarige fietser overleden na aanrijding door vrachtwagen

75-jarige fietser overleden na aanrijding door vrachtwagen

De fietser belandde onder de vrachtwagen en overleed. Foto: fvv

Sint-Amandsberg -

Bij een zwaar ongeval gisterenavond in de Grondwetlaan is een 75-jarige fietser uit Gent om het leven gekomen. De man belandde onder een vrachtwagen die rechts de Sint-Bernadettestraat wilde inslaan.

Iets voor 18 uur stond de fietser op het kruispunt van de Grondwetlaan en de Sint-Bernadettestraat te wachten aan het rode licht. Achter hem wachtte ook een trekker met een oplegger, geladen met zand en stenen. Toen het licht op groen sprong, draaide de chauffeur van de tientonner rechts de Sint-Bernadettestraat in. De 22-jarige man had de fietser duidelijk niet gezien. De gevolgen waren dramatisch. De fietser belandde onder de wielen van de vrachtwagen en werd samen met zijn fiets meters meegesleurd. Er werd nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren maar alle hulp kwam te laat.

Het Gentse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse. ‘Volgens zijn eerste vaststellingen gaat het niet om een dodehoekongeval’, zegt An Schoonjans, woordvoerdster van het Gentse parket. ‘De chauffeur had de fietser kunnen opmerken. Nog volgens de eerste vaststellingen zijn er aanwijzingen dat de fietser rechtdoor wilde rijden.’

Ook de eigenaar van de firma waarvoor de chauffeur reed, kwam naar de plek van het ongeval. ‘Dit is zeer erg. Niet alleen voor het slachtoffer maar ook voor zijn familie. Mijn vrachtwagen is goed uitgerust. Ik weet ook niet wat er precies fout gelopen is. Maar mijn chauffeur is zwaar onder de indruk van de feiten’, aldus de zaakvoerder.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio