Muzikanten gezocht voor ‘geluidsmuur’

Muzikanten gezocht  voor ‘geluidsmuur’

De organisatoren van de Ballonloop en componist Michiel De Malsche zoeken muzikanten om een geluidsmuur te maken. Foto: bfs

Sint-Niklaas -

De organisatoren van Ballonloop en componist Michiel De Malsche zijn op zoek naar muzikanten die de lopers bijna letterlijk naar de eindstreep moeten blazen.

Dat doen ze met een bijzonder live muziekstuk dat gespreid wordt over de laatste vijfhonderd meter.

Het Sint-Niklase loopevenement Ballonloop pakt bij zijn tweede editie op 7 september al meteen uit met een primeur.

De deelnemers zullen namelijk kunnen rekenen op een heuse geluidsmuur die hen tijdens de laatste honderden meters bijna letterlijk naar de finish zuigt.

‘Langs de laatste rechte lijn van de Moerlandstraat tot aan de Grote Markt komen er twintig audio- en muziekboxen te staan’, vertelt organisator Kristof Swinnen.

‘Uit de speakers is een muziekstuk te horen dat zich na elke 25 meter verder opbouwt. De lopers komen zo box per box dichter bij het complete muziekstuk, dat aan de eindstreep klinkt. Het zal een muzikale ruggensteun worden die uitmondt in een unieke loopervaring voor de deelnemers.’

De organisatoren namen voor het schrijven van het muziekstuk de Sint-Niklase componist Michiel De Malsche in de arm. De man wil tijdens zijn sportieve ouverture zoveel mogelijk live muzikanten langs de weg krijgen.

‘Aan elke muziekpost tijdens de laatste vijfhonderd meter zetten we muzikanten neer’, verklapt De Malsche nu al.

‘Iedereen die een instrument bespeelt, is welkom: saxofonisten, doedelzakspelers, kinderkoren, ritmesecties, noem maar op. Aan de hand van de muzikanten en groepen die zich aanmelden, schrijf ik het muziekstuk. Het stuk zal voor iedere muzikant, jong of oud, perfect te spelen zijn. Partituren hoef je niet eens te kunnen lezen.’

Voor pianist en componist De Malsche is het niet zijn eerste muzikale uitdaging.

De man tekende in het verleden al voor verschillende grote producties, onder meer in concertzaal De Casino. Daar was hij vorig jaar ‘artist in residence’. Hij leidde er toen onder meer een zeventigkoppig symfonisch orkest bij zijn ‘symfonisch levensgedicht’.

Muzikanten die mee willen spelen tijdens de Ballonloop kunnen nog tot 7 augustus inschrijven via geluidsmuur.ballonloop@gmail.com of de gelijknamige facebookpagina.

www.ballonloop.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio