Isçi (Anderlecht) en Aneke (Arsenal) naar Zulte-Waregem

Zulte-Waregem haalde Sefa Isçi van Anderlecht in voor de verdediging. De 18-jarige Turkse jeugdinternational speelde bij Anderlecht. Hij tekende een contract voor drie seizoenen en sluit maandag bij de groep van de Zuid-West-Vlaamse eersteklasser aan. Isçi begon van Belgische jeugdinternational bij de U15 en de U18, maar koos daarna voor de Turkse nationale ploeg. ‘Ik had enkele mooie aanbiedingen uit het buitenland’, aldus Isçi die ook al voor AA Gent speelde vooraleer naar Anderlecht te gaan. ‘Het project van trainer Francky Dury bekoorde me’. Isçi kan zowel centraal als rechts in de verdediging spelen en is dus ergens een alternatief voor Davy De fauw, die naar Club Brugge trekt.

Een tweede aanwinst is de middenvelder Chucks Aneke die eigendom is van Arsenal. Vorig jaar werd deze Engelse jeugdinternational van 20 uitgeleend aan Crewe Alexandra, een club uit de League One. Daar scoorde Aneke 17 keer in 39 maten. Zowel Aneke als Isçi tekenden een contract voor drie seizoenen. ‘Ik denk dat Zulte-Waregem aansluit bij mijn spelstijl. Het is een logische keuze voor mijn verdere ontwikkeling.’ Zowel Isçi als Aneke tekenden een contract voor drie jaar. Aneke traint deze namiddag met de ploeg mee.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.