Adriano Malori wint slotrit, Nicolas Roche pakt eindwinst

Adriano Malori heeft de slotetappe in de 38e editie van de Route du Sud gewonnen. De 26-jarige Italiaan bleek de sterkste na 179,4 kilometer van Saint-Gaudens naar Castres. Hij ging mee in een ontsnapping in de slotfase en finishte een handvol seconden voor de Fransen Benjamin Geraud en Maxime Daniel. De 29-jarige Ier Nicolas Roche is de eindwinnaar.

Na 20 kilometer ontstond een vroege vlucht met acht renners: Jérôme Coppel, Rémy Di Gregorio, Yukiya Arashiro, Carlos Quintero, José Ivan Gutierrez, Pirmin Lang, Jean-Marc Bideau en Angel Madrazo. Veel toegift kregen ze niet. Met een jagend peloton achter zich en nog 20 kilometer te gaan, trok Arashiro in de aanval. Hij kreeg het gezelschap van Malori en Josh Edmonson, die de sprong uit het peloton hadden gemaakt. Met amper 25 seconden voorsprong doken ze de laatste kilometers in. De vlucht leek een maat voor niets, maar Malori trok nog eens stevig door en finishte solo.

Malori pakte zijn derde zege dit seizoen. Eerder dit jaar won hij ook al de tijdrit in de Tirreno-Adriatico (WT) en een rit in de Ronde van San Luis (2.1).

In de eindstand heeft Roche 45 seconden voor op de Spanjaard Alejandro Valverde. De Australiër Michael Rogers is op 49 seconden derde. Voor Roche is het na de etappezege van zaterdag de tweede seizoenswinst.

Nicolas Roche is de derde Ier op de erelijst, na zijn vader Stephen Roche (1985) en zijn neef Daniel Martin (2008). .

Corrigeer