Het record van 162 uur stond sinds 25 juli 2012 op naam van Chris Van den Eycken uit het dorpje Viane bij Geraardsbergen, maar Christophe ging er zondag met een uur over.

Het feestje barstte om 12 uur los onder het gejuich van goed honderd vrienden en familieleden van Christophe.

Voor de roem was het de Tongenaar niet te doen. Het gesponsorde geld gaat immers naar de MS Liga en de man wil vooral de herinnering aan zijn goeie vriend, Dirk Geboers uit Mol, levendig houden. Hij stierf aan de vreselijke ziekte.

Nadat hij vorige zondag om 17 uur was gestart, kon de hengelaar, 163 uren en 1.051 gevangen vissen later, de hengel neerleggen.

‘Maar volgend weekend zit ik hier opnieuw, want dan is er een wedstrijd’, zegt hij lachend.

‘Vooral de laatste nacht was erg zwaar en ik had ook heel wat last van vochtophoping in de benen. Ik heb altijd gezegd dat ik het zou halen. Hoeveel er exact werd ingezameld weet ik nog niet, maar het overstijgt allszins de vooropgestelde 1.000 euro.’

Traantje wegpinken

Zelfs de deurwaarder moest een traantje wegpinken toen hij het record noteerde. Heel wat vrienden en familie hielden de man gezelschap aan de vijver en zij feestten zondag dan ook mee. Ook een delegatie van het schepencollege zakte af naar de vijver. ‘Ongelooflijk welke prestatie Christophe hier levert. Zo zie je maar tot wat een mens in staat is als hij zijn zinnen ergens opzet’, aldus een erg geëmotioneerde burgemeester Patrick Dewael (Tongeren.nu). Daarop beloofde hij meteen 500 euro extra voor de MS Liga.

‘Mijn man zou enorm fier geweest zijn op Christophe’, zegt Els Cuyx, de weduwe van Dirk. ‘Het waren beste vrienden en deze prestatie is er puur op basis van die vriendschap gekomen. Het is onmenselijk wat hij hier vandaag en de afgelopen dagen presteerde, en dat voor iemand die eigenlijk fysiek niet getraind is.’

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio