TRIATLONKWARTTRIATLON VAN BRUGGE

Pieter Heemeryck van start tot finish

Pieter Heemeryck van start tot finish

Pieter Heemeryck won voor Tom Vander Hoogerstraete en Hannes Vandermoere. Foto: VDB

Brugge -

Pieter Heemeryck, al jaren op zoek naar de hoogste podiumplaats in Brugge, had zaterdag eindelijk beet. De Leuvenaar domineerde zelfs de wedstrijd van start tot aankomst.

Vorig jaar moest Heemeryck in de halve triatlon van Brugge de zege laten aan profatleet Axel Zeebroek. Dit jaar stond alleen maar een kwarttriatlon op het programma. Tijd dus om revanche te nemen, moet de Leuvenaar gedacht hebben. En zo geschiedde ook. Van bij de zwemstart zat Heemeryck in de eerste gelederen. ‘Met gewezen topzwemmer Stef Verachten aan de start dacht ik dat ik niet de snelste was. Na enige tijd kon ik warempel de koppositie overnemen. Bij de wissel was ik iets te traag, maar dat belette me niet om tijdens het fietsen het commando in handen te nemen.’

Heemeryck zette goed door. ‘Bij het keerpunt zag ik dat er zich in de achtervolging twee groepjes hadden gevormd. Ze respecteerden wel de 10-meterregel, maar in groep is het toch interessanter dan alleen.’ In de loopfinale werd Heemeryck niet meer bedreigd.

De tweede plaats ging naar Tom Vander Hoogerstraete. Hannes Vandermoere werd derde. ‘Ik hoopte in het zwemmen opnieuw te kunnen bevestigen en dat bleek helemaal in orde. Om verder te sleutelen aan het fietsen, was het de bedoeling daarna alles te geven. Toen ik echter merkte dat ik voor het podium kon meespelen, heb ik mijn tactiek gewijzigd.’

Kenneth Vandendriessche eindigde als zesde. ‘Een platte tube, twee fietsschoenen verloren en maagproblemen.’

Bij de vrouwen werd het geen zevende seizoenszege voor Joke Coysman. Die ging naar de Deense Vesterby. Lieselot Bossuyt finishte als derde.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio