Zomersessies

Tussen parachutes, cocktails, soep en worstenbroodjes

Tussen parachutes, cocktails, soep  en worstenbroodjes

Wakka! leert jongeren koken en avonturen beleven. Foto: ggm

Diest -

Diest Wakka! heet de nieuwe meerdaagse zomersessie voor jongeren van twaalf tot en met vijftien jaar waarmee de Diestse jeugd- en sportdienst uitpakt. Eén groep zal zich bezighouden met het openen van een eigen pop-uprestaurant, terwijl een andere groep zal kunnen zweefvliegen of karabijnschieten.

Het heeft er alle schijn van dat het recent uitgedachte Wakka! wel eens een blijvertje kan worden binnen het zomeraanbod voor de Diestse jongeren. De driedaagse zomersessie van 14, 15 en 16 juli verdeelt het aantal kandidaten in twee groepen. Eén groep probeert zich culinair te bekwamen onder leiding van vzw Larkisjok, een organisatie die stelt ‘dat ze tafelkunst doet verbazen’. De vzw werkt graag met een mobiele, houtgestookte oven voor familiefeesten en homeparty‘s. Naar verluidt zullen de kinderen een Italiaansgetint menu uitwerken, met zelfgebakken brood en zelfgemaakte pizza‘s, pasta en minestrone, aperitiefhapjes, worstenbroodjes en soep. Alcoholvrije cocktails shaken wordt ongetwijfeld een hit. Er wordt ook aandacht besteed aan het rollenspel kok-kelner-klant. Een andere groep jongeren werkt onder begeleiding van Peter Van Gelder rond het creatief inrichten van het restaurant. Ze toveren de loods om tot een hip en trendy restaurant aan de hand van zelfgemaakte meubels, tafeldecoratie, het opwaarderen van gerecycleerde grondstoffen, fotografie... Samen toveren de twee teams de loods op de Diestse citadel om tot een hippe en culinaire ‘hotspot’ voor vrienden en familie. Het ‘Wakka pop-uprestaurant’ zal effectief openen voor vrienden en familie op woensdag 16 juli van 17 tot 19.30 uur.

In een grote loods op het vliegveld van Schaffen zal de Diestse Aero Club een handje toesteken, om de jongeren op 11 en 12 augustus onder te dompelen in de wereld van parachutes, donkere tunnels, karabijnschieten, zweefvliegen en andere heldhaftige grapjes.

INFO

info

Jeugd- en sportdienst (Marie Sprockeels)

Koning Albertstraat 18

Tel.: 013-35.32.85 - 0491-89.68.44

Web: www.jeugdindiest.be

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S