Parochiezaal wordt ontmoetingscentrum

Bost -

Het Tiense stadsbestuur begint volgend jaar met de renovatie en inrichting van de parochiezaal in Bost die een ontmoetingscentrum zal worden.

Het stadsbestuur zou graag in alle dorpen van Tienen ontmoetingscentra bouwen. Het bestuur heeft de zaal in Bost ondertussen gekocht. ‘De zaal is verouderd’, zegt Katrien Partyka (CD&V), schepen van Openbare Werken. ‘Volgend jaar beginnen de werkzaamheden. We hebben met de verenigingen afgesproken om de zaal na de renovatie voor vijftig jaar in erfpacht te geven aan een vzw, die het beheer zal doen. De leerlingen van de vrije basisschool De Toermalijn mogen de zaal blijven gebruiken voor hun turnlessen. Er komt ook een speciaal lokaal voor voorbereidingen op plechtige communies. Ook de pastoor krijgt een lokaal ter beschikking na de verkoop van de pastorie. Hij moet zitdagen kunnen houden voor regelingen van pastorale aard, zoals onder andere voor begrafenissen.’ Verenigingen, de Wijkraad en een afdeling van de stadsbibliotheek vinden momenteel nog onderdak in de vroegere gemeenteschool. De bestemming van dat gebouw staat nog niet vast. Mogelijk komt het ook te koop.

Ook de pastorie van Kumtich komt op de lijst van de te verkopen gebouwen. Ook daar krijgt de pastoor elders een lokaal ter beschikking voor de ontvangst van zijn parochianen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio