Uitbreiding met 58 luxekamers

Parkhotel in het nieuw

De uitbreiding kostte het Parkhotel zes miljoen euro. Foto: loh

Kortrijk -

Het Kortrijkse Parkhotel biedt voortaan 160 kamers aan en wordt daarmee een van de grootste hotels in de regio. Er is ruim zes miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding. De nieuwe ondergrondse parking is nog niet klaar.

De 160 kamers zijn er 58 meer dan voorheen. Naast de extra logies is er in het nieuwe gedeelte ook een brasserie, de bar Jules, een wellness, een zwembad met buitenterras, een fitnessruimte en een vergaderzaal.

De ideeën voor de uitbouw van het hotel dateren al van 2004. Vanaf 2007 werden de plannen concreter. In de tussentijd kon de familie Vandewalle een aantal panden recht tegenover het station van Kortrijk aan de kant van het Casinoplein verwerven.

Wie wil overnachten in een van de luxekamers, kan dat vanaf 130 euro. Wie zo’n kamer boekt, kan gratis gebruikmaken van de wellness, het zwembad en de fitnessruimte.

In de nieuwe kamers is het opvallend stil. Naar de isolatie ging extra aandacht. ‘Ondanks onze ligging aan het station hoor je hier geen geluid van buitenaf’, zegt Véronique Vandewalle.

Parking nog niet klaar

Op de benedenverdieping komt er ook een wellness voor externen. Dat deel van het hotel is nog niet afgewerkt, net als de parking die onder de nieuwbouw zit en waarvan de inrit in principe in de Koning Albertstraat komt.

‘Als het Stationsplein binnen afzienbare tijd autoluw wordt, dan is onze ondergrondse parking een echte troef middenin het stadscentrum’, zegt Vandewalle. ‘Klanten kunnen vanuit de parking hun kamer bereiken.’

Door het uitbreiden van het aantal kamers wil het Parkhotel in de toekomst meer inzetten op weekendtoerisme. ‘De weekdagen zijn voor de Kortrijkse hotelsector meestal goed’, zegt Vandewalle. ‘In de weekends kan het beter. Met het aanbieden van onder meer arrangementen willen we tijdens het weekend een ander publiek aanboren.’

Naam blijft behouden

De naam Parkhotel blijft ook na de investering van zes miljoen euro behouden. ‘Ik behoor tot de derde generatie en ben hier opgegroeid. We zijn nog een echt familiehotel. Mijn grootouders hadden Hotel du Nord op het Stationsplein. Daarnaast lag Hotel Continental, dat door mijn ouders werd gerund. De twee versmolten later tot het Parkhotel. Het is een internationale naam die goed in de mond ligt’, besluit Vandewalle.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio