Actiegroep Abdijkaaimannen mag open zwembad uitbaten

Het stadsbestuur gaat er in principe mee akkoord dat de actiegroep Abdijkaaimannen, die ijvert voor het langer openhouden van het openluchtzwembad, het zwembad in september zelf exploiteert.

dvk

Dat is het resultaat van een bijeenkomst tussen de groep, schepen van sport An Vandersteene (N-VA) en burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

‘Wij willen hen in de maand september de sleutel geven. Zij zorgen voor het personeel (zoals gebrevetteerde redders, nvdr.), voor de exploitatie en bepalen zelf wanneer het zwembad open is. Wij zorgen voor de rest, zoals de verwarming van het water’, zegt kabinetsmedewerker Steven Lecluyse. ‘Als het lukt, zou het een unieke samenwerking zijn tussen een actiegroep en het stadsbestuur.’

De Abdijkaaimannen beraden zich over het voorstel, omdat er wat juridische elementen moeten worden bekeken. Wellicht moet de actiegroep zich omvormen tot een echte vzw en een verzekering afsluiten. ‘We wilden eerst geld bijeenbrengen om het zwembad open te houden. Dit is een ander voorstel, maar het goede nieuws is dat de deur op een kier staat voor het langer openblijven van het bad’, zegt Lode Steenhoudt van de actiegroep. Er zou wel nog geld worden opgehaald voor het betalen van de redders.

De stad bevestigde aan het comité dat het zwembad deze legislatuur niet wordt gesloten.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio