Succesvolle hartoperatie voor veldrijder Van Tichelt

Succesvolle hartoperatie voor veldrijder Van Tichelt

Foto: BELGA

Veldrijder Yorben Van Tichelt (Sunweb-Napoleon Games) heeft een succesvolle hartoperatie achter de rug. De tweedejaarsbelofte ging woensdag onder het mes nadat recent hartritmestoornissen bij hem werden vastgesteld. De hartproblemen zouden nu verleden tijd moeten zijn.

Bij Van Tichelt werden enkele weken geleden hartproblemen vastgesteld. Tijdens wedstrijden verzuurde hij soms helemaal en kloeg hij over pijn. Zijn hartslag steeg ook tot 240 slagen per minuut. Onderzoek bij specialisten bracht aan het licht dat het om hartritmestoornissen ging. ‘Maar wel niet van een kwaadaardige soort’, stelde Van Tichelt. ‘Wel moet ik een ingreep ondergaan om aan topsport te kunnen blijven doen.’

Die ingreep is woensdag uitgevoerd en mag, zo luidt het in een persmededeling van de ploeg, ‘ondanks een kleine complicatie’ geslaagd genoemd worden. Van Tichelt blijft nog een nachtje ter observatie in het ziekenhuis en moet daarna nog een week thuis herstellen. Daarna mag hij de training hervatten. In de tweede helft van juli moet hij voor een check-up langs bij de artsen, maar zal hij ook al deelnemen aan de Rondes van Luik en Vlaams-Brabant.

Corrigeer