Erik Van Looy: ‘Geleerd van Rode Duivels om geduld te hebben’

Erik Van Looy: ‘Geleerd van Rode Duivels om geduld te hebben’

Foto: independent films

Nadat bekend raakte dat de Amerikaanse release van de remake “The Loft” voor onbepaalde tijd uitgesteld wordt, zegt regisseur Erik Van Looy dat hij van de Rode Duivels leerde “dat je in het leven soms veel geduld moet hebben en dat dat geduld meestal ook beloond wordt.”

Vorig jaar werd aangekondigd dat de Amerikaanse remake van de Vlaamse kaskraker op 29 augustus gelanceerd wordt, maar vrijdag raakte bekend dat de release voor onbepaalde tijd uitgesteld wordt. Op 29 augustus brengt Universal in de plaats de thriller “As Above So Below” in de zalen.

“Prettig is dat niet”, reageert producente Hilde Van Laere (Loft). “We hebben met The Loft al een lange weg afgelegd en de wijziging in het releaseschema van Universal is een horde die we -eerlijk is eerlijk- liever niet meer hadden moeten nemen. Releasewijzigingen zijn echter aan de orde van de dag in Hollywood en dus moeten we nu even afwachten wat het nieuwe releaseplan in de USA wordt. Voor België kijken we alvast heel erg uit naar de opening van het Filmfest Gent en de daaropvolgende release van The Loft op 15 oktober.”

Ook Regisseur Erik Van Looy kijkt liever vooruit. “Ik heb deze nacht heel hard gejuicht met het doelpunt van de Rode Duivels en daarna heel hard gevloekt met het nieuws over de releaseverschuiving”, zegt hij via zijn producente. “Maar net zoals onze Duivels heb ik geleerd dat je in het leven soms veel geduld moet hebben en dat geduld meestal ook beloond wordt. De Duivels hebben een fantastisch team en The Loft is -dixit het Film Fest Gent- een ijzersterke film, dat komt dus goed.”

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees