Geautomatiseerd recyclagepark Studentenresto’s in eigen beheer

Nieuwerkerken / Diepenbeek / Hasselt -

De gemeente Nieuwerkerken vraagt Limburg.net een geautomatiseerd recyclagepark te bouwen en uit te baten aan de Ambachtstraat 1115. Limburg.net neemt het huidige recyclagepark over. Het perceel blijft eigendom van de gemeente. Dat besloot de gemeenteraad tijdens de jongste raadszitting. Het gemeentepersoneel, dat momenteel instaat voor de uitbating van het huidige containerpark, zal door de gemeente in de technische dienst of de milieudienst tewerkgesteld worden. Het nieuwe recyclagepark is toegankelijk voor alle inwoners van het grondgebied Nieuwerkerken én de inwoners van gemeenten die dezelfde afspraken hebben met Limburg.net.

Vanaf september neemt Hogeschool PXL al haar studentenrestaurants in eigen beheer. Tot nu toe was enkel het restaurant van de hoofdcampus Elfde Linie in eigen beheer. De restaurants op de campussen Vildersstraat en Diepenbeek werden uitgebaat door een externe cateringfirma.

‘Na de zomer brengen we in al onze restaurants hetzelfde niveau’, zegt Rudy Rampelberg, diensthoofd PXL-Catering. ‘Volgend jaar wordt nog een overgangsjaar waarin we het nieuwe concept vorm zullen geven.’

Opvallend daarbij is dat de uitbouw van de catering op de diverse campussen geïnspireerd is op de cateringfaciliteiten die Google aanbiedt aan haar 20.000 personeelsleden. De vestigingen van Google bieden overal dezelfde kwaliteit aan, maar zijn ook afgestemd op het verbeteren van onderling contact. Wat het geheel uitzonderlijk maakt is dat elke locatie een ander aanbod heeft, zo goed mogelijk afgestemd op de gebruikers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio