Honden burgemeester model voor ‘poepbuizen’

Honden burgemeester model voor ‘poepbuizen’

’Gyzmo en Pinto deden maar al te graag mee in de campagne’, zegt Kristof Pirard. Foto: vrs

Heers -

‘Onze kakjes steeds in een zakje en hier in het bakje.’ Met die slogan manen Gyzmo en Pinto, de twee honden van burgemeester Kristof Pirard (Open VLD), hondenbaasjes aan om de poep van hun viervoeter in de negentien nieuwe hondenpoepbuizen te deponeren.

‘We hebben de buizen deze week op diverse plaatsen in de deelgemeenten geplaatst. Om een duidelijk onderscheid te maken met de standaard afvalbakken, kozen we voor designbuizen die met ludieke affiches duidelijk aangeduid worden. Het totale project kost 12.000 euro en werd bekostigd met subsidies uit het plattelandsfonds’, zegt Pirard.

Het hele initiatief moet volgens Pirard de leefbaarheid van de ontmoetings- en ontspanningsplekken in de gemeente verbeteren. ‘Heel wat mensen storen zich aan de poep op pleintjes en speelvelden en daar wilde ik dan ook wel echt iets aan doen. De buizen kunnen bovendien gemakkelijk geledigd worden. Gyzmo en Pinto deden maar al te graag mee in de campagne.Dat het twee gratis fotomodellen zijn, is meegenomen.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio