Soullegende Bobby Womack (70) overleden

De Amerikaanse soulzanger Bobby Womack is vrijdag op 70-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn manager. De precieze oorzaak van zijn dood is niet bekend. Womack zou normaal volgende maand nog optreden in ons land.

Womack was zelf de zoon van twee muzikanten en startte zijn carrière dan ook in familieverband, bij de Curtis Womack and the Womack Brothers. De groep bracht eerst gospelliederen, en later -onder de naam The Valentinos- soulgetinte nummers. De doorbraak kwam er in 1964, met het nummer ‘It’s All Over Now’. De versie van de Rolling Stones wordt een wereldhit.

Na de dood van Sam Cooke vielen The Valentinos uit elkaar. Bobby Womack startte een solocarriere en werkte samen met heel wat sterren waaronder Aretha Franklin en Janis Joplin. Hij scoorde zelf hits met ’If You Think You’re Lonely Now’, ‘Lookin’ For a Love’, ‘That’s The Way I Feel About Cha’ en ‘Woman’s Gotta Have It’. In 2009 werd hij opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

De Amerikaanse showbizzsite tmz.com citeert de zus van Womack die zegt dat de zanger in zijn slaap is gestorven. Womack sukkelde al lang met zijn gezondheid. In de jaren tachtig was hij verslaafd aan drugs. Nadien kreeg hij nog diabetes, darmkanker en vertoonde hij tekenen van Alzheimer. Ondanks zijn fragiele gezondheid trad de man nog altijd op. Einde juli stond een optreden van hem gepland in het Rivierenhof in Deurne.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees