TRIATLON

Pieter Heemeryck ook in Brasschaat op het zegepad: ‘Vertrouwen voor het BK’

Pieter Heemeryck ook in Brasschaat op het zegepad: ‘Vertrouwen voor het BK’

Pieter Heemeryck won vorige week ook al in Brugge. Foto: kfe

Brasschaat -

De kwarttriatlon van Brasschaat werd gewonnen door Pieter Heemeryck, vorige week ook al nummer één in Brugge. De jonge Tom Suetens en Tom Mets vervolledigden het podium. ‘Ik ben klaar voor het BK van volgende week in Kortrijk’, vertelde de winnaar.

Na het zwemmen in de E10-plas vormde zich een kopgroep van vier met naast Pieter Heemeryck ook nog Kjel De Hertog, Tom Suetens en Thomas Jurgens.

‘Ik vatte het plan op om samen met mijn ploegmaat bij het Leie Triatlon Team alleen aan de afsluitende loop te beginnen’, vertelde Heemeryck. ‘Met enkele spitse versnellingen probeerden we die mannen eraf te rijden, maar dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Uiteindelijk bleven we met zijn vieren mooi rondrijden. We wisten dat Tom Mets en Koen Veramme, de beide Atriac-atleten, samen in de achtervolging zaten, maar onze voorsprong was eigenlijk vrij geruststellend.’

Loopsnelheid

In de loopfinale liet Heemeryck er geen gras over groeien.

‘Ik wilde mijn loopsnelheid met het oog op het BK van volgende week in Kortrijk nog eens uittesten en dat lukte me behoorlijk. Eigenlijk was ik niet zo zeker van mijn stuk omdat ik na Brugge toch een paar dagen ziek was en ik daarna op school bij de openluchtklassen ingeschakeld was. Maar het is me toch gelukt. En nu hopen dat ik zondag eindelijk eens de nationale titel kan pakken.’ Al zal Simon De Cuyper daar allicht wel anders over denken.

De tweede plaats ging naar de 19-jarige Suetens. In die loopfinale was Mets intussen aan een stevige achtervolgingsrace begonnen die hem over De Hertog naar de derde plaats zou voeren. Veramme legde beslag op de vijfde plaats. Bij de vrouwen ging de zege naar Lieselot Bossuyt voor Heidi Veramme.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio