Derde en zonnigste dag Couleur Café trekt 22.000 festivalgangers

Derde en zonnigste dag Couleur Café trekt 22.000 festivalgangers

Foto: Koen Bauters

Het Couleur Café-festival, op de terreinen van Tour&Taxis in Brussel, heeft op zijn derde en laatste dag zo’n 22.000 festivalgangers getrokken. Die zagen onder meer Alpha Blondy en het John Butler Trio aan het werk maar de grootste publiekstrekker was ongetwijfeld Gabriel Rios. Volgens festivalwoordvoerster Irene Rossi was de editie 2014 alvast meer dan geslaagd, ondanks de regenbuien van de voorbije twee dagen.

“De sfeer was het hele festival zeer goed, ondanks het tegenvallende weer”, zegt Irene Ross. “Zondag was het zelfs een fantastische dag, met de zon die er eindelijk doorkwam en de artiesten op de podia hadden we de echte Couleur Café-sfeer. De ticketverkoop is de voorbije drie dagen blijven doorgaan en uiteindelijk schatten we zondag het aantal aanwezigen op zo’n 22.000.”

Dat is minder dan de 25.000 die vrijdag en zaterdag gehaald werden, maar de organisatoren laten het niet aan hun hart komen. “Vermoedelijk zit de aangekondigde spoorstaking daar voor iets tussen”, gaat Irene Rossi verder. “Waarschijnlijk heeft het slechte weer van de voorbije dagen de last-minute-beslissers ook aan het twijfelen gebracht. Over de drie dagen samen zitten we toch aan een 72.000 bezoekers en dat is zeker niet slecht.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S