Geslaagde generatiewissel bij Koffie Kàn in Wenduine

Geslaagde generatiewissel bij Koffie Kàn in Wenduine

Marjolein nam de zaak drie jaar gelden over van haar ouders. Foto: vln

Wenduine -

Wenduine Het resultaat van de generatiewissel bij het bekende Koffie Kàn in Wenduine mag gezien worden. Een vernieuwd interieur en nieuwe accenten zorgen ervoor dat de klanten binnen in de zaak echt kunnen ervaren wat er gebeurt.

Koffie Kàn roostert en verwerkt per dag liefst zevenhonderd kilogram koffie. Dat zorgt - zonder kunstmatige bewerking - voor mélanges van milde koffiesoorten met van nature een zeer laag cafeïnegehalte.

‘Lekkere koffie met een ziel’, noemt Marjolein Vermeersch het. Drie jaar geleden nam zijn het bekende familiebedrijf samen met haar man Frederik over van haar ouders.

Eerlijk en heerlijk

‘Voor ons betekende de overname een nieuw begin. En aangezien we onze ziel in Koffie Kàn steken is het logisch dat we daar andere accenten leggen. De visie van de zaak - eerlijke en heerlijke koffie brengen - kreeg ik met de paplepel mee. Die zullen dus ook niet veranderen, maar het is belangrijk dat we als bedrijf mee evolueren’, aldus nog Marjolein.

En dat resulteerde in de eerste plaats in een nieuw interieur. ‘Wat we doen, mag gezien worden. We zorgden daarom voor open ruimtes en een doorkijk naar het verpakkingsatelier. We brachten ook de proef- en testruimte in de winkel. Koffie is een natuurproduct en daarom lag het gebruik van natuurlijke producten zoals hout, glas en natuursteen voor de hand. We gebruikten zelfs onze eigen jute zakken als wandbekleding. Dat sluit perfect aan bij onze ecologische waarden.’

INFO

INFO

www.koffiekan.be

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S