Bijtende gijzelnemer riskeert vijftien maanden cel

Brasschaat -

Het openbaar ministerie in Breda heeft vijftien maanden celstraf gevorderd tegen een dertigjarige man uit Brasschaat. Hij zou een Nederlandse vrouw in zijn auto hebben gesleurd en afgeranseld.

De feiten deden zich voor in Rotterdam op 15 november 2012. De man greep toen een 25-jarige vrouw uit Rotterdam vast en sleurde haar in zijn auto. Het slachtoffer verzette zich, maar de beklaagde wilde niet van haar vrijlating weten. Hij trok haar schoenen uit en stoof weg.

Aan hoge snelheid reed hij via Roosendaal naar België en vervolgens naar Breda. Toen het slachtoffer het noodnummer 112 probeerde te bellen, verbrak hij de lijn en nam haar gsm af. Hij riep zijn slachtoffer toe dat hij haar ‘in coma zou slaan’.

Toen de vrouw probeerde te ontsnappen, greep hij haar bij de armen en trok haar terug in het voertuig. Hij bedekte haar mond met zijn hand.

Tijdens de gijzeling kreeg de vrouw ook minstens een rake vuistslag in het gelaat. De beklaagde zou haar ook een keer of meerdere keren hebben gebeten. Naast de gijzeling wordt hij er ook van beschuldigd de vrouw opzettelijk zware lichamelijke letsels te hebben toegebracht.

De openbare aanklager vorderde dinsdag vijftien maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk. De verdachte zat al een tijdlang in voorarrest. Het vonnis valt op 15 juli.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio