Seks & Relaties

Waarom je altijd ruzie maakt met je partner

Waarom je altijd ruzie maakt met je partner

Foto: Shutterstock

De mensen die we het liefst zien, kwetsen we het meest. De reden? We voelen ons veilig bij hen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek aan de Regents University in het Amerikaanse Georgia.

Psychologe Deborah South Richardson deed dertig jaar lang onderzoek naar de soorten ruzies binnen verschillende relaties. Ze ontdekte dat mensen het meest ruziën met hun partner of met hun broer of zus. Deze ruzies noemt ze gevallen van directe agressie en zijn verre van passief. Slaan, brullen en verwijten zijn geen uitzondering. Deze ergste soort ruzies kunnen in verband worden gebracht met een gevoel van veiligheid.

Richardson zegt in een interview met The Huffington Post dat er in deze onvoorwaardelijke liefdesrelaties een sterke vertrouwensband en groot veiligheidsgevoel aanwezig is. ‘Mensen met deze band brengen veel tijd met elkaar door en dat kan tot frustratie leiden over kleine dingen’, zegt ze.

Volgens de onderzoekster zijn mannen meer geneigd om agressief ruzie te maken dan vrouwen. Vrienden en vriendinnen onder elkaar maken dan weer eerder passief ruzie. Dat uit zich in roddelen en geruchten verspreiden, waardoor een vals gevoel van veiligheid ontstaat.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees